Blog

Gek op Kerst!

Ben jij ook zo gek op deze periode? De periode van Sky Radio met zijn kerstliedjes, overal lichtjes en een kerstboom.

Al voor Sinterklaas begint het van binnen te kriebelen. De eerste kerstliedjes zijn al te horen op Sky Radio en de kramen met kerstbomen worden neergezet. Ik houd me altijd in tot na Sinterklaas met het kopen van een kerstboom maar voor lichtjes in huis is het wat mij betreft nooit te vroeg.

Zodra het 5 december is geweest dan ga ik met mijn zoon naar de kerstbomen verkoop en zoeken we een mooie boom uit. Wij gaan niet over een nacht ijs dus het duurt bij ons altijd even voordat we een boom hebben gevonden. De een is te kaal, de ander heeft een gekke kant, het is een heel proces. Maar dan is het moment daar, we hebben onze perfecte kerstboom gevonden.

Helemaal gelukkig met onze boom laten we hem inpakken en gaan we naar huis. Daar staan de kerstspullen al klaar en kan het feest beginnen. Wham en Mariah Carey keihard aan en de boom samen optuigen. Gelukkiger kan je me niet maken!

Eerst de lichtjes en die moeten perfect zitten natuurlijk. Allemaal goed verdeeld over de hele boom en niet te weing maar lekker veel. Daarna de ballen en de ornamenten.

Nog een laatste check of alles perfect is en dan staat ie weer, onze kerstboom!

Iedere ochtend beneden komen en de lichtjes aansteken is mijn favoriete ochtendritueel. Met een beetje geluk ruikt het huis naar dennenboom, zo’n gelukzalig gevoel. En hoe dol ik ook ben op de zon in deze dagen mag het van mij best een beetje mistroostig zijn want dan komen de lichtjes zo lekker goed tot z’n recht.

Dit jaarlijkse ritueel, om dit samen met mijn zoon te doen, maken van mij een blij mens dus het kan mij niet lang genoeg kerst zijn!

Liefs Beryl