Blog

Een dag uit mijn leven als virtual assistant

Bloggen over een dag uit mijn leven als virtual assistant. Zit iemand daar op te wachten? Maar goed, wie niet probeert…. Dus bij deze.

Iedere ochtend start ik de dag met een wandeling met mijn overbuurvrouw. We ontmoeten elkaar om half 7 voor de deur en lopen dan de dag tegemoet. Het is zo lekker om de dag te beginnen met de stilte, het enige geluid zijn de vogels die wakker aan het worden zijn.

Na een uurtje zijn we terug en maak ik mijn ontbijt klaar. Even rustig ontbijten is het halve werk voordat je begint aan de drukte van de dag. Om half 9 zit ik helemaal fris achter mijn pc.

Mijn werkplek is helemaal afgestemd op mijn wensen. Een goede werkplek is belangrijk om je goed te voelen maar ook om je werk goed te kunnen doen. In mijn geval, als hsp-er, is dit extra belangrijk omdat ik heel gevoelig ben voor licht en geluid. Een van de redenen om voor mezelf te beginnen is het feit dat ik hsp-er ben en teveel tegen de nadelen ben opgelopen van het werken bij een werkgever.

Hoe ziet zo’n ideale werkplek er dan voor mij uit? Ik word erg blij van een leuke quote aan de muur, een mooie plant en niet te vergeten een kaarsje, want sfeer is alles wat mij betreft. Soms een lekker muziekje aan maar dat ligt maar net aan de werkzaamheden van die dag.

Ik begin de dag met het bekijken van mijn agenda, wat zijn de to do’s van de dag en wat zijn taken die ik vandaag moet afronden. Op dagen dat ik geen afspraken heb staan voor opdrachtgevers besteed ik mijn tijd aan social media en mijn administratie.

Hoelang ik doorwerk ligt maar net aan de taken die ik eventueel op een bepaalde tijd moet afronden. Als ik voor een ondernemer social media doe ben ik vaak laat nog ‘online’.

Het meest fijne aan mijn baan als virtual assistant is toch wel de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en mijn eigen werkplek. Na veel gezondheidsklachten bij werkgevers is dit de perfecte baan voor mij.

Ik moest er wel eerst 45 jaar voor worden maar ach beter laat dan nooit zullen we maar zeggen 😉

Liefs Beryl