Blog

Dankbaar

We kennen ze allemaal wel, van die dagen dat je denkt, wat fijn dat ik deze mee mag maken.

Voor mij was vorige week woensdag zo’n dag. Mijn vader werd 70 jaar en als verrassing ging ik hem ophalen om samen naar Amsterdam te gaan voor een wedstrijd van Ajax.

Mijn vader, een geboren Rotterdammer, is al zijn hele leven een Ajacied. Hij heeft zoveel passie voor zijn club, kan ook kritisch zijn maar voor hem is er geen andere club dan Ajax.

Hij heeft mij aangestoken toen ik nog thuis woonde. Ik zat altijd beneden voor de gezelligheid en ja dan ontkom je niet aan voetbal op zondag. In eerste instantie keek ik gezellig mee want genoeg leuke voetballers om naar te kijken 🙂 Later snapte ik het spelletje en heb ook ik mijn hart aan Ajax verloren.

Ajax, voor een Rotterdammer valt het niet mee om te zeggen dat je voor de club uit 020 ben maar ach iedereen zijn voorkeur toch? Ik kan me nog wedstrijden herinneren in De Kuip van Feyenoord tegen Ajax, ja toen mocht er nog publiek bij zijn. Wat was dat altijd spannend, mijn vader en ik gingen mee met echte Feyenoorders dus we zaten ook in een Feyenoord vak. Als Ajax scoorde juichten we in stilte.

Wat een ervaringen waren dat, ik kijk er met zoveel plezier op terug.

In de Johan Cruijff Arena kwamen we niet veel want dat was best een eindje uit de buurt. Dus toen ik in december een oproep van Ajax zag om naar Ajax – SV Spakenburg te komen was dit mijn kans! En het viel ook nog eens op 22 januari, de verjaardag van mijn vader. Dit moest zo zijn.

Op de dag van de kaartverkoop zat ik klaar en 5 minuten laten de trotse bezitter van 2 kaarten. Nu begon het lange wachten. Wat zou mijn vader ervan vinden? Samen met zijn dochter naar Ajax, dat moest hij toch wel leuk vinden?

Toen de dag was aangebroken was ik best een beetje zenuwachtig. Ik ging hem ’s middags thuis feliciteren en zei dat ik nog een verrassing voor hem had. Ik gaf hem zijn kaartje voor de wedstrijd.

Ik denk dat het niet gelijk tot hem doordrong, pas in de auto naar Amsterdam begon hij het te beseffen.

Bij de Johan Cruijff Arena aangekomen hebben we nog even iets gegeten en toen het stadion in. We zaten nog best goed ondanks het feit dat we hoog zaten. We zaten schuin boven de F-side, al een feestje op zich. De wedstrijd begon en de sfeer zat er al snel goed in. De F-side heeft de hele wedstrijden gezongen en muziek gemaakt, wat een feest.

Ajax won met 7-0 en later besefte we eigenlijk pas dat dit zo heeft moeten zijn. Mijn vader werd die dag 70 jaar en Ajax won met 7-0….. toeval bestaat niet.

Wat een geweldige dag om dit met mijn vader te mogen beleven. En dat is wat ik bedoel met dagen waarop je je beseft hoe dankbaar je bent. Ik ben zo dankbaar dat ik dit met mijn vader heb mogen beleven.

Een dag met een gouden randje, een dag om nooit te vergeten.

Wees dus dankbaar voor al het moois wat je meemaakt, klein of groot.

Liefs Beryl